ויטמינים ומינרלים

כאן תוכלו למצוא מגוון תוספי תזונה, ויטמינים ומינרלים.

מותגים מובילים: אלטמןסולגארסופהרבצנטרוםגרמזהצמחי האמזונס

כאשר חסר לנו ויטמינים, אפשר להשלים אותם באמצעות תוספי תזונה

פריטים 1 עד 90 מתוך 228 פרטים

דף:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

קבע כיוון יורד

חברות ויטמינים מומלצות: אלטמן, סולגאר, טבעקום, אקוסאפ

חנות ויטמינים: כאן תוכלו לקנות ויטמינים בזול

קניית ויטמינים באינטרנט ויטמינים מומלצים - רק באתר פארמה פלוס

ויטמינים ומינרלים הם מיקרו-נוטריאנטים הנדרשים על ידי הגוף לביצוע מגוון תפקודים תקינים. עם זאת, מיקרו-נוטריאנטים אלה אינם מיוצרים בגופנו ויש להפיק אותם מהמזון שאנו אוכלים.

 

ויטמינים הם חומרים אורגניים המסווגים בדרך כלל כמסיסים בשומן או מסיסים במים. ויטמינים מסיסים בשומן (ויטמין A, ויטמין D ועוד)  מתמוססים בשמן ונוטים להצטבר בגוף. ויטמינים מסיסים במים (ויטמין סי וויטמינים מורכבים, כגון ויטמין   בי6, ויטמין בי12, וחומצה פולית) חייבים להתמוסס במים לפני שהם יכולים להיספג בגוף, ולכן לא ניתן לאחסן אותם. כל הויטמינים מסיסים במים שאינם בשימוש על ידי הגוף נאבדים בעיקר דרך שתן.

 

מינרלים הם יסודות אנאורגניים הקיימים באדמה ובמים, הנספגים על ידי צמחים או נצרכים על ידי בעלי חיים. אמנם סביר להניח שאתה מכיר סידן, נתרן ואשלגן, אך יש מגוון של מינרלים אחרים, כולל מינרלים קורט (למשל נחושת, יוד ואבץ) הדרושים בכמויות קטנות מאוד.

 

בארצות הברית, האקדמיה הלאומית לרפואה (לשעבר המכון לרפואה) מפתחת ערכי התייחסות התייחסות תזונתיים  עבור ויטמינים ומינרלים.  אלה נועדו כמדריך לתזונה טובה וכבסיס מדעי לפיתוח הנחיות מזון הן בארצות הברית והן בקנדה. הם ספציפיים לגיל, מין ושלבי חיים, ומכסים יותר מ -40 חומרים מזינים. ההנחיות מבוססות על דיווחים זמינים על מחסור ורעילות של כל חומר מזין. למידע נוסף על ויטמינים ומינרלים והצריכה המומלצת שלהם.

 

ומה לגבי מולטי ויטמינים?

דיאטה הכוללת שפע של פירות, ירקות, דגנים מלאים, חבילות חלבון טוב, ושומנים בריאים צריך לספק את רוב החומרים המזינים הדרושים לבריאות טובה. אבל לא כולם מצליחים לאכול תזונה בריאה. מולטי ויטמינים יכולים למלא תפקיד חשוב כאשר דרישות התזונה אינן מתקיימות באמצעות דיאטה בלבד.

האם ידעת?

 

ויטמינים ודרישותיהם המדויקות היו שנויים במחלוקת מאז גילוים בסוף 1800 ותחילת 1900. זה היה המאמצים המשולבים של אפידמיולוגים, רופאים, כימאים, ופיזיולוגים שהובילו להבנה המודרנית שלנו של ויטמינים ומינרלים. לאחר שנים של התבוננות, ניסויים, ניסוי וטעייה, הם הצליחו להבחין כי מחלות מסוימות לא נגרמו על ידי זיהומים או רעלים—אמונה נפוצה באותה עת—אלא על ידי מחסור בוויטמינים. כימאים פעלו לזיהוי המבנה הכימי של ויטמין כדי שניתן יהיה לשכפל אותו. זמן קצר לאחר מכן, החוקרים קבעו כמויות ספציפיות של ויטמינים הדרושים כדי למנוע מחלות של מחסור.

 

בשנת 1912, הביוכימאי קזימיר פאנק היה הראשון שטבע את המונח "ויטמין" בפרסום מחקרי שהתקבל על ידי הקהילה הרפואית, שמקורו ב "ויטה" שמשמעותו חיים, ו "אמין" המתייחס לחומר חנקני החיוני לחיים.  פאנק נחשב לאבי הטיפול בוויטמינים, מכיוון שהוא זיהה רכיבים תזונתיים שהיו חסרים במחלות של מחסור כמו צַפְדִינָה (מעט מדי ויטמין סי), ברי-ברי (מעט מדי ויטמין בי1), פלגרה (מעט מדי ויטמין בי3), ו רככת (מעט מדי ויטמין די). גילוי כל הויטמינים התרחש בשנת 1948.

 

ויטמינים הושגו רק ממזון עד 1930 כאשר תוספי מזון המיוצרים באופן מסחרי של ויטמינים מסוימים הפכו לזמינים. ממשלת ארצות הברית החלה גם לחזק מזונות עם חומרים מזינים ספציפיים כדי למנוע ליקויים נפוצים באותה עת, כגון הוספת יוד למלח כדי למנוע זפק, והוספת חומצה פולית למוצרי תבואה כדי להפחית מומים מולדים במהלך ההריון. בשנת 1950, רוב הוויטמינים והמולטי ויטמינים היו זמינים למכירה לציבור הרחב כדי למנוע ליקויים, חלקם קיבלו כמות טובה של שיווק במגזינים פופולריים כגון קידום שמן כבד בקלה המכיל ויטמין די כמו שמש בבקבוקים.