חומצה פולית

12 מוצר(ים)

כאן תוכלו למצוא חומצה פולית מומלצת של מיטב החברות וגם כדורי חומצה פולית או טבליות חומצה פולית.

מידע נוסף על חומצה פולית באתר רמב"ם

 

מהי חומצה פולית?


חומצה פולית היא הצורה הסינתטית של פולאט, שהוא ויטמין B טבעי. חומצה פולית מסייעת בהפיכת DNA וחומר גנטי אחר. היא חשובה במיוחד בבריאות טרום הלידה.

 

חומצה פולית, הנקראת גם ויטמין B-9, היא ויטמין B ההקיים באופן טבעי במזונות מסוימים. חומצה פולית היא צורה של פולאט שהיצרנים מוסיפים לתוספים של ויטמינים ומזונות מועשרים.

 

מאמר זה בוחן את הפונקציות של חומצה פולית בגוף, כמה מקורות, את הצריכה המומלצת, ואת ההשפעות של מחסור.

 

 

 

למה היא חשובה?
חומצה פולית חשובה למגוון פונקציות.

בשל חשיבותו לבריאות, מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) דורש מהיצרנים להוסיף חומצה פולית ללחם מועשר, פסטה, אורז, דגנים ומוצרי תבואה אחרים בארצות הברית. מאז שהם התחילו עם זה,

 

הרשימה הבאה מסתכלת על כמה מצבים בהם תוספי חומצה פולית יכול להשפיע:

 


כל הנשים שעלולות להיכנס בקרוב להריון צריכות לקחת 400 מיקרוגרם (מק"ג) של חומצה פולית מדי יום - מתוספים או מזונות מועשרים - לצד חומצה פולית שהן מקבלות מהתזונה הרגילה שלהן.

 


מי צריך לקחת חומצה פולית?

רוב האנשים מקבלים מספיק חומצה פולית מהתזונה שלהם, וחוסר חומצה פולית הוא נדיר בארצות הברית ובישראל.

 

עם זאת, הנחיות רשמיות ממליצות כי כל נשים בהריון ונשים שעלולות להיכנס להריון צריכו לקחת חומצה פולית.

 


צריכה מומלצת של חומצה פולית
מומלץ לנשים שנמצאות או עלולות להיכנס להריון לקחת 400-800 מק"ג של חומצה פולית ליום, וכי אנשים עם ספינה ביפידה או היסטוריה משפחתית של אי סדרים בצינור העצבי לקחת 4,000 מק"ג ליום. נשים מניקות צריכות לשאוף לקחת סביב 500 מק"ג ליום.

 

הגוף סופג חומצה פולית מתוספים וממזונות מועשרים טוב יותר מהפולאט ממזונות טבעיים.

 

מומלץ לאנשים לקבל את המקבילות הבאות פולאט תזונתי (DFEs) ממקורות מזון או ויטמין:

 

 

 

גיל

 

כמות מומלצת

 

0–6 חודשים

 

65 mcg

 

7–12 חודשים

 

80 mcg

 

1–3 שנים

 

150 mcg

 

4–8 שנים

 

200 mcg

 

9–13 שנים

 

300 mcg

 

14–18 שנים

 

400 mcg

 

19+ שנים

 

400 mcg

 

 

 

חשוב לציין כי חומצה פולית יכול לקיים אינטראקציה עם תרופות מסוימות, ולכן לא לכולם בטוח לקחת.

 

אתם צריכים לדבר עם רופא לפני נטילת חומצה פולית אם יש לכם את אחת המחלות הבאות:

 

* אפילפסיה
* סוכרת מסוג 2
* דלקת מפרקים שגרונית
* זאבת
* מחלות מעי דלקתיות (IBD)
* מחלת צליאק
* אנשים שעברו דיאליזה בכליות -גם רצוי להימנע מלקחת חומצה פולית.

 

מקורות לחומצה פולית
חומצה פולית קיימת בתוספי תזונה ומזונות מועשרים, כולל לחמים, קמחים, דגנים ודגנים. זוהי גם תוספת נפוצה בויטמינים B-קומפלקס.

 

מזונות רבים עשירים באופן טבעי בפולאט. המקורות הטובים ביותר כוללים את המקור הנתון:

 

כבד בקר
תרד מבושל
אפונה שחורת עיניים
אספרגוס
כרוב ניצנים
חסה
אבוקדו
ברוקולי
ירקות חרדל
אפונה ירוקה
שעועית כליות
מיץ עגבניות משומר
מיץ תפוזים
בוטנים קלויים יבשים
תפוז ואשכולית טריים
פפאיה
בננה
ביצה קשה
מחסור בפולאט
מחסור בפולאט מתרחש כאשר אין מספיק חומצה פולית בגוף.

 

  

 

כמה קבוצות בסיכון מוגבר של מחסור בפולאט כוללים:

 

*אנשים עם הפרעת שימוש באלכוהול
*נשים בהריון
* נשים בגיל הפוריות
* אנשים עם תנאים המשפיעים על ספיגת חומרים מזינים,

 

 

 

תופעות לוואי של חומצה פולית
אין תופעות לוואי חמורות הקשורות נטילת יותר מדי חומצה פולית. במקרים נדירים מאוד, אנשים עשויים לדווח על קלקול קיבה.

 

אם אדם לוקח יותר חומצה פולית מהנדרש, אין סיבה לדאגה. חומצה פולית מסיסה במים, כך שכל עודף יעבור באופן טבעי דרך השתן.

 

לסיכום

 

חומצה פולית היא הצורה הסינתטית של פולאט, ויטמין B חשוב. רוב האנשים מקבלים מספיק חומצה פולית מהתזונה שלהם, אבל אנשים בסיכון של מחסור ונשים שעלולות להיכנס להריון ייתכן שיהיה צורך לקחת תוספי חומצה פולית.